Τα σχέδια

 

Το γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο απευθύνονται σε:

 

1. Μαθητές λυκείου - υποψήφιους αρχιτεκτονικής και των άλλων σχολών που απαιτούν εξέταση σε αυτά τα ειδικά μαθήματα.

2. Φοιτητές οι οποίοι σκοπεύουν μέσω των κατατακτήριων εξετάσεων να φοιτήσουν στις αρχιτεκτονικές σχολές της χώρας.

3. Μαθητές λυκείου οι οποίοι σκοπεύουν να φοιτήσουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, προκειμένου να «χτίσουν» ένα δυνατό portfolio, αλλά και σε

4.  Όποιον χρησιμοποιεί το γραμμικό ή/και το ελεύθερο σχέδιο στην εργασία του και χρειάζεται μια μεγαλύτερη εξοικείωση. 

 

Η εξέταση στο ειδικό μάθημα του Ελεύθερου και του Γραμμικού Σχεδίου είναι απαραίτητη για την εισαγωγή στις παρακάτω σχολές:

 

Α.Ε.Ι.

  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

  • Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης  (απαιτείται μόνο ελεύθερο σχέδιο)

Α.Τ.Ε.Ι.

  • Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδίασης Αντικειμένων Αθηνών

  • Γραφιστικής Αθηνών

  • Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Αθηνών

  • Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Αθηνών

  • Συντήρησης πολιτισμικής κληρονομιάς ιονίων νήσων (Ζάκυνθος)

 

Μη χάνετε χρόνο! Ελάτε να σας δείξουμε γιατί έχουμε ποσοστά επιτυχίας πάνω από 80%.

Γραμμικό σχέδιοΗ διδασκαλία του γραμμικού σχεδίου περιλαμβάνει θεωρία, στην οποία εξηγούνται σταδιακά οι απαραίτητες σχεδιαστικές έννοιες και  αρχιτεκτονική ορολογία, και αντίστοιχη πρακτική εξάσκηση. Ειδικά για το κομμάτι της θεωρίας στους μαθητές μας παρέχεται ένα ολοκληρωμένο βιβλίο σημειώσεων και πληροφοριών.

Επιπλέον, τα θέματα παρουσιάζονται και ψηφιακά σε τρισδιάσταστη απεικόνιση με χρήση ειδικού λογισμικού, ώστε να κατανοήσουν το δισδιάστατο σχεδίο και άρα, τα πενάκια που απαιτούνται για τη σχεδίασή του. Και, προφανώς, έτσι ερεθίζουμε τη φαντασία των μαθητών μας και δημιουργούμε μέσα στο μυαλό τους τις πρώτες τρισδιάστατες εικόνες από ένα δισδιάστατο σχέδιο, ικανότητα βασική για έναν αρχιτέκτονα. 

Ελεύθερο ΣχέδιοΗ εξάσκηση στο ελεύθερο σχέδιο γίνεται με το να σχεδιάζουν οι μαθητές εκ του φυσικού άψυχα αντικείμενα και άλλες συνθέσεις.

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του σχεδίου του μαθητή οι διδάσκοντες υποδεικνύουν τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν σε σχέση με το μοντέλο και ταυτόχρονα αναλύουν και εξηγούν και θεωρητικά το αντίστοιχο εικαστικό πρόβλημα.
Η θεωρία περιλαμβάνει και αναλύει τις εξής έννοιες καθώς και μεθοδολογία για την εφαρμογή τους:

 

ΦΟΡΜΑ, ΑΞΟΝΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΝΟΙ, ΓΡΑΦΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ, ΣΤΗΣΙΜΟ.

portfolio, katataktiries, κατατακτήριες
Κατατακτήριες - PortfolioΠροετοιμάζουμε τους υποψήφιους για την σχολή ενδιαφέροντός τους, ανάλογα με το επίπεδο που απαιτεί η κάθε σχολή, αλλά κυρίως, ανάλογα με το επίπεδο του κάθε υποψηφίου και φυσικά τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Μάρτιο και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο, πριν από τις εξετάσεις, με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας τους 3 μήνες και μέγιστο τους 9.